قیام پانزده خرداد
📎🔹حکایت 3 روز محاصره نظامی مدرسه فیضیه
دفتر پژوهشهای موسسه کیهان
«تأسف از واقعه جانسوز هفده خرداد (1354) مدرسه فیضیه و دارالشفاء- که واقعه قتلعام 15 خرداد 42 را زنده کرد- و یورش بیرحمانه و مسلحانه عمال استعمار بر مدارس دینی که جز با علم و فقه اسلام و دفاع از قرآن کریم و احکام سازنده اسلام سر و کاری ندارند و شکستن سر و دستها و در و پنجرهها و کوبیدن تا سرحد مرگ و پرتاب کردن جوانان بیپناه از پشتبامها (به جرم اظهار عقیده برخلاف حزب شاهی و به جرم سوگواری برای مقتولین 15 خرداد) که به حسب نقل بعضی مطبوعات خارجی، عدد مقتولین به 45 نفر و عدد مجروحین بسیار است که در بیمارستانها پذیرفته نشدهاند و بیش از 300 نفر در زندانها به سر میبرند که سرنوشت آنها معلوم نیست. این است وضع کشور مترقی! این است معیار دموکراسی شاه! این است حال مملکت آزادمردان و آزادزنان!...»
این جملات بخشی از پیام حضرت امام خمینی بود که در پی مراسم طلاب انقلابی حوزه علمیه قم برای گرامیداشت سالگرد قیام خونین 15 خرداد 1342 در مدرسه فیضیه قم و سرکوب و به خاک و خون کشیدن طلاب آن، انتشار یافت. مراسمی که منجر به محاصره 3 روزه و هجوم مسلحانه به این کانون مبارزات نهضت امام توسط مزدوران ساواک و گارد شاهنشاهی گردید.
پیام حضرت امام و خصوصاً کنایه ایشان به دموکراسی شاه و عبارت «مملکت آزادمردان و آزادزنان»، اشاره به برپایی حزب موسوم به رستاخیز از سوی شاه به نظر میرسید که سه ماه پیش از آن اعلام شده بود. شاه بنا به دستور اربابان آمریکایی خود، در اوج ادعاهای دموکراسی و حقوق بشر غربیها، به سیستم تکحزبی روی آورد و حتی همان چند حزبک فرمایشی خود را که در سیطره عوامل فراماسونری و درباری بود، تعطیل و همه را در یک حزب سوپرفرمایشی به نام «رستاخیز» خلاصه نمود.
شاه افسارگسیخته بود و در اوج تبختر و سرشار از نخوت حمایت آمریکا و اسرائیل و افتخار نوکری و ژاندارمی آنها در منطقه که در ازای فروش کشور و غارت نفت و سایر منابع مادی و معنوی آن میسر شده بود، عربده میکشید که همه بایستی به عضویت حزب رستاخیز درآیند و اگر نمیخواهند از مملکت بیرون بروند!
اما حضرت امام خمینی در پیامی شرکت در حزب فرمایشی رستاخیز را حرام اعلام کرده و مقابله با خدعههای جدید شاه و استعمار را واجب دانستند. امام در آن پیام فرمودند:
«... بر خطبای محترم و محصلین و طبقه جوان دانشگاهی و طبقات کارگر و زارع و تجار و اصناف است که با مبارزات پیگیر و همهجانبه و مقاومت منفی خود، اساس این حزب را ویران کنند و مطمئن باشند که رژیم در حال فرو ریختن است و پیروزی با آنهاست...»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266433
#نکته
آبها از آسیاب نیفتاده بود!
#حسین_شریعتمداری
۱- بعد از قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، رژیم آمریکایی شاه ادعا [و یا تظاهر] میکرد که قیام برخاسته از ائتلاف سرخ و سیاه! را سرکوب کرده و «دارها برچیده و خونها شسته است»! و به فریب در این شیپور میدمید که
«آبها از آسیاب افتاده است»! و...
آن روزها، گروهها و احزاب سیاسی درباره قیام پانزده خرداد نظرات و دیدگاههایی داشتند و ارائه میدادند که مروری -هرچند گذرا- بر آن، درسآموز و عبرتانگیز است. بخوانید!
شماری از طرفداران «جدایی دین از سیاست»!
(و نه همه آنها)، گناه قتل عام مردم را به حساب حضرت امام مینوشتند و هشدار میدادند که خونهای ریخته شده، نتیجه دخالت دین در سیاست است!
ملیگراها، خروج مبارزه از مسیر پارلمانتاریستی را ملامت میکردند و درایت و هوشمندی! مصدق را به رخ میکشیدند که هرگز با مشت به مقابله درفش نمیرفت!!
جماعتی هر چند اندک و کمشمار، که امروزه واژه
«شیعه انگلیسی»! نام با مسمایی برای آنهاست، قیام ۱۵ خرداد را ناسپاسی! نسبت به تنها پادشاه شیعه جهان! و یا پادشاه تنها کشور شیعه جهان میدانستند!
روشنفکرنماهای غربزده، قیام را کور و بینتیجه و برهم زننده آرامش جامعه تحلیل میکردند!!
مارکسیستها با استناد به تز «ماتریالیسم تاریخی» کارل مارکس، قیام ۱۵ خرداد را تقابل فئودالیسم با بورژوائیسم تفسیر میکردند و از آنجا که بورژوائیسم (رژیم شاه) را مترقیتر از فئودالیته میدانستند، حق را به شاه میدادند!
طرفداران رژیم سلطنتی در مطبوعات و رادیو تلویزیون آن زمان، قیام ۱۵ خرداد را سنگاندازی متعصبهای مذهبی در مسیر تمدن بزرگی که شاه وعده آن را داده بود تفسیر میکردند!! و...
۲- رژیم طاغوت از تمامی این تحلیلها حمایت میکرد و از بلندگوهای وابسته به خود به ترویج آن میپرداخت، اما میدانست که ماجرا تمام شده نیست و آبها نه فقط از آسیاب نیفتاده، بلکه، به آسیاب راه یافته است و اینگونه بود که با هرچه نام و نشانی از خمینی داشت به شدت برخورد میکرد و زبان میبرید و گلو میدرید.
۳- دشمن میدانست که امام خمینی، مبارزه را از بسترهای فرعی به بستر اصلی آن، یعنی اسلام ناب محمدی(ص) کشانده است و راهیان سراب را از گمراهی رهانده و به سوی آب هدایت کرده است. بستری که نام مبارک حضرت بقیهًْالله (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) به عنوان شناسنامه انقلاب بر تارک آن میدرخشید. امام راحل ما(ره) میدانست که قیام ۱۵ خرداد نقطه آغاز انقلاب اسلامی است و با نگاهی برخاسته از یقین تاکید میفرمود «انتظار فرج از نیمه خرداد کشم». حضرت امام از یاران و همراهانی خبر میداد که به گفته ایشان، آن روزها در گهوارهها، رحم مادران و صلب پدران خویش بودند و روز موعود که فرا رسید، لبیکگویان به سویش شتافتند، سقف ظلمانی نظام سلطه را شکافتند و طرحی نو در انداختند که به قول حکیم ابوالقاسم فردوسی از «باد و باران نیابد گزند».
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
☀️ #دستچین | روزهای نورانی
✌️ پانزدهم خرداد و یک حماسه مردمی بزرگ
💯 انقلاب ما، یک اتفاق یکشبه نبود. از چند سال قبل، اراده جمعی مردم بهسمت یک تغییر بزرگ بود. اتقاقات پررنگی در این تغییر مؤثر بودند؛ یکی از آنها، قیام پانزدهم خردادماه است.
💡بعضی روزها در تقویم، مثل چراغ میمانند؛ آنقدر که خودشان توی چشماند؛ روزهایی که با نام قیام مردم شهرهای مختلف ایران مشخص شده است، از اینجور روزها هستند. روز پانزده خرداد هم یکی از این روزهاست. این روز، یادآور حماسه مردم ورامین در مبارزه با حکومت طاغوتی پهلوی است؛ روزی که مردم انقلابی، نشان دادند پای کار حکومت اسلامی ایستادهاند.
🌷 آقا درباره اهمیت این قیام میگویند: «روز [پانزدهم خرداد] را در خاطره ملت نگهدارید. روز پانزده خرداد، روز عظیمی در تاریخ ما بود و اولین پایه مقاومت مردمی ما در سطح وسیع، بهخاطر عشق به امام، آن روز گذاشته شد.»
🔎 حالا باید تحقیق کنی. توی رسانهها و سایتهای معتبر، بهدنبال روایتها و بازتابهای رسانهای قیام ۱۵ خرداد بگرد و نتایج را با هشتگ #پانزدهم_نورانی با ما به اشتراک بگذار.
⁉️ چطوری در دستچین شرکت کنم؟
📱 هر هفته منتظر یک موضوع جدید برای دستچین در نرمافزار نو+جوان باش. حواست باشد که برای هر دستچین تا ساعت ۲۴ همان شب فرصت داری. برای بارگذاری به صفحه «خودم» در #نرمافزار_موبایلی نو+جوان برو، حالا یک ➕ کوچک کنار صفحه سمت راست میبینی، روی آن کلیک کن. در قسمت موضوع، دستچین را انتخاب و در قسمت بارگذاری، عکس یا متنت را بارگذاری کن.
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
💎 تکیه به خدا
📃 آقا از اتفاقات قیام پانزده خرداد میگویند
📝 «امام، عامل کمککننده سختافزاری نداشت؛ نه پول داشت، نه رادیو داشت، نه خبرگزاری داشت، نه هیچکدام از سیاستهای دنیا از او حمایت میکردند. عامل سختافزاری امام، یک صفحه کاغذ بود که بیانیه در آن بنویسد، یک تکه نوار بود که صدای او را ضبط کند و به گوش این و آن برساند. هر چه بود، در کمکِ عامل نرمافزاری امام بود... آن دو عامل عبارت است از ایمان و امید.» ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
◾️ سخنرانی تحلیلی حضرت آیتالله خامنهای درباره قیام پانزده خرداد
▪️ رهبر انقلاب: ۱۵خرداد یک قیام مردمی بود. علت این قیام هم این بود که در روز عاشورای آن سال که مصادف با سیزدهم خرداد میشد، امام امت حقایق افشا نشدهی تا آن روز را با مردم بیواسطه در میان گذاشتند، که در بارهی این ارتباط بیواسطهی امام و امت حرفی دارم که عرض میکنم. در این گفتار، که توصیه میکنم اگر نوار قابل فهمی و سالمی از آن هست، رسانههای همگانی آن را پخش کنند تا مردم بفهمند که نوزده سال قبل امام چه میگفتند، حقایقی را بیان کردند که این حقایق، آنروز برای خیلیها حتی دستاندرکاران سیاست، قابل فهم نبود. اگر حافظه خطا نکرده باشد، جملات امام اینها بود که «اسرائیل میخواهد در ایران قرآن نباشد. اسرائیل میخواهد در ایران روحانیون نباشند. اسرائیل میخواهد در ایران اسلام نباشد.»
🔎 متن کامل سخنرانی👇
https://khl.ink/f/1518
📡در ویراستی نیز با ما همراه شوید👇
https://virasty.com/raheamin/1685971411728889998
یا مرگ یا خمینی
🔹سحر ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ امام خمینی توسط ساواک دستگیر شد. دستگیری امام در ادامه حوادث چند ماه گذشته مانند کشتار فیضیه صورت گرفت. با انتشار وسیع خبر دستگیری امام، بلافاصله بازار تهران تعطیل شد.
🔹مردم همان روز در قم و تهران و دیگر شهرها به خیابانها ریختند. دانشجویان تهران با تعطیل کردن کلاسها وارد تظاهرات شدند.
🔹مردم هم به تدریج در میدانهای اصلی و اطراف بازار و خیابانهای نزدیک به میدان ارک تجمع کردند و با شعار «یا مرگ یا خمینی» قیام ۱۵ خرداد شکل گرفت.
🆔 http://raheamin.blog.ir/
- ۰۲/۰۳/۱۵